Friday, July 15, 2011

The best movie ever!

This is story about M.O.V.I.E.S...

Korang suka tengok movie tak?
Apa movie yang korang tengok paling best this year?

Transformer?
Nur Kasih?
Super 8?
Monte Carlo?
Diary of Wimpy Kid?
Something Borrowed?
Fast and Furious 5?
Thor?
Priest?
Kung Fu Panda 2?
X-Men First Class?
Green Latern?
Mr. Popper's Peguins?


Perghh! banyaknya... haha..
ni movies yang saya dah tengok..

overall, rambut sama hitam, tapi minat lain2 kan!

movie yang paling best for this year is goes to

MR. POPPER'S PEGUINS!

hoho.. holy sweet cerita ni..
wajib tengok for those yang suka benda2 sweet!
serious best!
tak kisah la nak tengok kt wayang ke, download ke
tapi korang wajib tengok!
(semangat pulak aku ;p)


haa.. comel x? hehe
cerita ni sebenarnya diadaptasi dari buku cerita Mr. Popper's Peguins

actually cerita ni pasal sorang budak, tom popper yang kurang kasih sayang ayah..
ayah dia selalu pegi meranrau sampai kt antartik sampai la mati!
suatu hari, time tu tom dah ada family, tiba2 dia dapat satu wasiat dari bapaknya!
bapak dia wasiatkan penguin... hehe

mula2 bapak dia hantar captain!


captain as the name suggest!
seekor yang responsible..
bila bagi arahan semua penguin kena ikot!
dia suka tiru gaya orang..
kalo tengok burung mesti dia nak try terbang..


balik semula pada cerita:
lepas dah dapat captain. hidup tom kucar kacir sikit!
unfortunately, suatu hari ada hadiah baru lak tom dapat dari bapaknya..

ANOTHER PENGUINS!


This is Lovey!
hehe..
lovey as word suggest, seekor yang sangat penyayang..
dia kalo baru kenal orang dia akan peluk kaki kita..
ala thats so kiut la!


This is Loudy!
haha.. yang ni tak leh tahan..
kuat menjerit!
sampai nampak lidah tajam2.. euww..
suara dia macam angsa kot!
bising2.. sikit2 menjerit...
ARGGHH!


This is Bitey!
bitey ni kuat gigit orang..
kalo orang hulur tangan bite!
auchhh.. that hurt!



ni pulak Stinky!
Stinky ni kuat kentut..
haha.. sangat2 kuat kentut >.<


lastly yang paling comel...
NIMROD!
nimrod ni pelik sikit..
kalo jalan je mesti tak tentu hala!
haha.. wajib langgar dinding kalo jalan..
but that show how cute are them <3


balik ke cerita tadi:
so, makin ramai la penguin kt rumah tom..
nak jadikan cerita time tu pulak bufday anak dia..
tak pasai anak dia ingat penguin2 tu hadiah hari jadi
so, to avoid any heartbroken, tom terpaksa gak jaga penguin tu..







macam2 cara la dia jaga, sampai rumah dia penuh dengan snow!
best gila!
hehe..
last2 ceritanya, family popper pon hantar semula penguin2 ni ke antartika
THE END!

one reason why Mr. Popper bagi penguin kat tom as wasiat?
sebab penguin ni a lovely animal..
once dia dah sayang something, dia akan setia..
sampaikan diorang boleh cari kat mana tuan dia dengan guna deria bau je ;)


k la, thats all!
nak pegi bukak puasa pulak.. and then tengok harry potter!
yeay :)



4 comments:

  1. ahhhh kena tgk ni..hehe :)

    ReplyDelete
  2. ala seha... kita baru nak g tengok... dah spoil... hahahhaha...
    btw, siyes best eh? nak kene gi tengok ni... :)

    ReplyDelete
  3. haha.. ala sori la kak kinah.. siyes best! tak rugi beli tiket wayang ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...